Om mig/ About Me

Jag heter Lennart Nyborg, och har foto som ett stort intresse. Djur och natur är kanske vad som jag är mest intresserad av att fotografera och då framförallt fåglar.

Jag fotograferar numera mest digitalt med både FX- och DX format, men använder också en Lumix LX7 att alltid ha med mig, allt beroende på motiv och tillfälle. Tidigare så fotograferade jag mycket landskapsbilder med en Hasselblad 500C. Nu är det en gammal kär vän i ett vitrinskåp.

Sedan en tid så är Adobe Lightroom primärverktyget men jag kompletterar fortfarande med Digital Image där Lightroom inte är lika bra.

My name is Lennart Nyborg with photographing as a big interest, animals and nature are what particular interest me and to go further I would say birds.  Mostly I use cameras with both FX- and DX format sensor. As an exception I have a Lumix LX7 to always bring with me, ready tu use. Earlier I used a Hasselblad 500C camera, that nowadays is placed in a display case, as an old friend.

In the ”darkroom” I use Adobe Lightroom with Microsofts Digital Image as complementary.

I perform photo shows with lectures on demand. In English I just say that if you are interested just give me a note from this site and I will explain the prerequistes.

Bildvisningar

Eftersom fler och fler bildvisningar har efterfrågats så vill jag informera om förutsättningarna.

 1. Vissa av bilderna visas till musik och vissa till föredrag om fotoupplevelsen.
 2. Reseersättning om resan överstiger 20 km enkel resa med 25 SEK per 10 km.
 3. Ersättning går till välgörande ändamål via Läkarmissionen.
 4. Jag har med mig dator men även projektor vid behov, filmduk (om det inte finns, men helst inte) samt högtalare för musik i vissa fall.
 5. Om besöket kräver övernattning gäller ersättning enligt överenskommelse.
 6. Bildvisningens omfattning kan diskuteras.
Annonser

8 kommentarer till Om mig/ About Me

 1. Magnus K skriver:

  Hej Lennart, Kul att ses efter så många år. Hoppas att du fick kungsfiskare i form av ettor och nollor. Hör av dig när du vill fotografera mindre korsnäbb så kan ta en tur antingen till Lillhagsparken eller Finnsmosse i Änggården. ha det! Med vänlig hälsning Magnus

  • fotonyborg skriver:

   Hej. Ja jag blev verkligen glatt överaskad. Jag kände inte igen dig då vi möttes först. jag åker gärna med dig på jakt efter korsnäbb. När passar det dig att åka? Jag gissar att jag har mer tid så du kan bestämma. Jag såg kungsfiskaren en gång när den flög iväg med det blev inga fler bilder. De jag tog blev väl inte så bra så det blir att försöka igen.

 2. Sofie Eriksson skriver:

  Hej Lennart!
  Vi träffades i samband med besöket av myskoxarna. Tack än en gång för skjuts o sällskap, trevligt råkas!
  Intressant få ta del av din blogg – jättefina bilder och intressanta texter!
  Jag gillar även att ta bilder fast håller än så länge enbart på med mobilen. Bilderna lägger jag ut på Facebook och Instagram.
  Jag följer gärna dina fortsatta fotoäventyr via bloggen!
  Ha det fint!
  Mvh Sofie

  • fotonyborg skriver:

   Hej,
   Ja det var roligt och ett mycket intressant besök i Tännäs. Det var roligt att du uppskattar mina bilder. jag önskar dig lycka till med fotograferandet och naturupplevelserna.
   Hälsningar,
   Lennart

   • Sofie Eriksson skriver:

    Tack för dina ord!
    Naturen är fantastisk och underbar, bidrar till nya upplevelser o välmående!
    Må gott!
    //Sofie

 3. Roberth Gustavsson skriver:

  Hej Lennart, det var väldigt trevligt att träffa dej vid Säveån idag, har ju aldrig träffat dej förut men efter några timmars spaning efter kungsfiskaren(som inte dök upp på pinnen)så kändes det nästan som jag kände dej. Uppsattar verkligen att du tog dej tid och gav mej fina tips. M.v.h/Roberth

  • fotonyborg skriver:

   Tack Anders, jag ska kolla det snarast. Det blev inga acceptabla bilder på vadare sedan jag lämnat er. Väl tillbaks, så höll sig blåhakarna på ganska tort avstånd. Ni ska ha mycket tack för guidningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s